Het geventileerd parement – De koningin onder de buitenmuren !

De gevel of het buitenspouwblad en de metselvoegen absorberen het regenwater en brengen het vocht zo in de spouw.

De hoeveelheden water die op de DIBA-dichtingsbaan, aan de voet van de spouw alsook boven muuropeningen terechtkomen, kunnen vrij groot zijn (4-10 lit/m²).

De evacuatie van het water onderaan de spouw moet dus met grote zorgvuldigheid worden voorzien en uitgevoerd. DRAINAIR-soc-elementen dienen zowel als waterafloop, alsook als opening voor ventilatie (zie ook DRAINAIR-LINE en DIBA-DRAINBOX).
Om een goede ventilatie van de spouw te verzekeren is het absoluut noodzakelijk dat de openingen bovenaan en onderaan vrij zijn en dat uitpuilende mortelbaarden in de spouw vermeden worden. De openingen aan de onder- en bovenkant van de spouw moeten zodanig verdeeld worden dat de volledige spouw goed gelijkmatig wordt verlucht.

Afhankelijk van het bouwproject, bieden wij u de volgende systeemoplossing aan:

 • Het parement van zichtbare gevelstenen is weinig dicht tegen slagregen. Het neemt regenwater op tot verzadiging en kann deze (4-10 l/m² per dag) in de spouw doorgeven.
  Het opgenomen regenwater wordt aan het voetpunt, op de DIBA-dichtingsbaan via de DRAINAIR-soc-elementen, naar buiten afgevoerd. Aan het voetpunt van de spouw en over de muuropeningen/storten is een DIBA-dichtingsbaan zo aan te brengen, dat de waterafvoer naar buiten gegarandeerd is.

 • DRAINAIR-sape / -panel-platen bekisten een 2 cm brede spouw tussen het breukstenen parement en het binnenspouwblad, respektievelijk de isolatie, opdat ingedrongen regenwater een voorgegeven weg naar buiten vindt.

 • Het parement wordt dmv ASKI of ASKI-attach spouwanker in het dragende binnenspouwblad verankerd en overdraagt hiermee de druk- en trekkrachten in het dragende binnenspouwblad.

Systeemonderdelen

 • 0 out of 5

  DIBA® DIBA®

  de dichtingsbaan

  de enige echte sinds méér dan 35 jaar !

   

 • 0 out of 5

  ASKI®-6 / ASKI®-10 ASKI®-6 / ASKI®-10

  Het spouwanker van roestvrij staal, voor geventileerde spouwmuren,
  met nylon-plug, drukschrijf en druipschijf.

  ASKI® verankert het breukstenen of bakstenen parement in het dragend binnenspouwblad.
  ASKI®…

 • 0 out of 5

  ASKI®-ATTACH ASKI®-ATTACH

  De spouwanker voor een geventileerd parement, met klemdiktes tot 32 cm,

  overdraagt windkracht (druk & trek) van het parement via de sterke, geharde bevestigingsschroef op het dragend binnenspouwblad.

  ASKI®-ATTACH

 • 0 out of 5

  DRAINAIR®-SAPE -PANEL -SOC DRAINAIR®-SAPE -PANEL -SOC

  De voordelen van de spouwmuur voor de hoogwaardige breukstenen gevel

 • Het parement van zichtbare gevelstenen is weinig dicht tegen slagregen. Het neemt regenwater op tot verzadiging en kan deze (4-10 l/m² per dag) in de spouw doorgeven.

 • DRAlNAIR-sape heeft een gesloten oppervlakte en verhindert, dat het door het parement opgenomen regenwater in de luchtlaag en bijgevolg aan de isolatie respektievelijk houtkonstruktie binnendringt: het ingedrongen regenwater vindt op die manier een voorgegeven weg naar buiten.

 • Het parement wordt dmv ASKI-attach W spouwankers in het dragend binnenspouwblad verankerd en overdraagt zo de windkracht (druk & trek) in de dragende houtkonstruktie.

Systeemonderdelen