EMG - Erich Meyer-Gillessen - Marken-Produkte & Systemlösungen für den Rohbau
u bent hier » Contact » > Toegang

Ons vinden in Emmels bij St.Vith


EMG - luchtopname 07-2013
EMG - receptie en administratieHet duitstalige Oost-België

Oost-België is ideaal gelegen op het raakpunt tussen de Romaanse en de Germaanse cultuurkring in het hart van Europa.  Door het behoud van een landelijk karakter is het goed wonen en vertoeven in de regio. Oost-België is een deel van het Waals gewest en van de provincie Luik.

De Duitstalige Gemeenschap is met amper 75.000 inwoners de kleinste gemeenschap in de federale staatsstructuur van België, naast Wallonië, Vlaanderen en Brussel. De meerderheid van de bevolking spreekt echter tenminste één van de beide andere landstalen, Frans en/of Nederlands.
De Duitstalige Gemeenschap bevindt zich voor en achter de Hoge Venen. Door de natuurlijke barrière van de Hoge Venen, een hoogveenlandschap, wordt de Duitstalige Gemeenschap quasi in 2 delen opgedeeld, die zich landschappelijk, economisch maar ook volkseigen sterk van elkaar onderscheiden.

EMG NV bevindt zich ten zuiden van de Hoge Venen, in het Eifel-Ardennen-oord St. Vith/Emmels, 40 km zuid-oostelijk van de stad Spa en 15 km van de grenzen met Duitsland en Luxemburg. Wij beschikken over goede autowegverbindingen naar de steden Luik, Maastricht, Aken en Trier/Luxemburg.
  Erich Meyer-Gillessen NV
Rektor-Cremer-Straße 39
4780 ST. VITH / Emmels België
Tel: +32 (0)80 22 74 80
Fax: +32 (0)80 22 63 16
info@emg-meyer.be

GPS coordinaten:
N 50° 301817,6‘‘
E 006° 106773“

boven...